Angajații SCR au donat sânge

14.06.22

IMSP SCR ”Timofei Moșneaga” s-a alăturat campaniei de promovare a donării voluntare și neremunerate de sânge și componente sanguine, cu sloganul „Donarea de sânge este un act de solidaritate. Donează sânge, salvează vieți”.

În data de 14 iunie angajații instituției în frunte cu directorul spitalului, Andrei Uncuța au donat sânge. Nu este pentru prima dată când personalul medical din SCR participă la astfel de acțiuni. Ba mai mult, unii angajați donează sânge regulat.

Suntem medici, știm cât de dificil este să salvezi o viață, conștientizăm importanța donării de sânge și încurajăm persoanele eligibile indiferent de profesie și statut să o facă. Fiecare din noi, donând sânge poate salva o viață”, a subliniat directorul IMSP SCR ”Timofei Moșneaga” Andrei Uncuța.

Campania de promovare a donării voluntare și neremunerate de sânge a fost organizată de Ministerul Sănătății împreună cu Centrul Național de Transfuzie a Sângelui. În perioada 25 mai – 30 iunie curent, donatorii sunt așteptați la punctele de recoltare a sângelui, care activează în mai multe localități din țară.