Aurel Bodiu - premiat de Ministerul Sănătăţii pentru excelenţă în activitatea medicală

28.12.16

Astăzi, la Ministerul Sănătăţii a avut loc o ceremonie de premiere a celor mai buni medici. Aceştia au primit diplome şi trofee pentru executarea cu dedicație, responsabilitate și profesionalism a meseriei sale.

De premiu a beneficiat şi neurochirurgul, vicedirectorul pe știinţă a IMSP SCR, Aurel Bodiu. Acesta a primit diploma pentru „dedicaţie, profesionalism, contribuţie personală adusă la dezvoltarea asistenţei medicale înalt specializată şi salvarea vieţii omeneşti”.

Medicul a mulţumit reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii şi a menţionat că „în spatele acestui premiu stau sute de pacienţi operaţi, metode noi de operare, volum de lucru enorm realizat pe parcursul anului de către întregului colectiv de medici ”. Totodata, Aurel Bodiu a specificat că ar trebui menţionate mai multe colective anual, deoarece sunt mulţi doctori, care îşi fac bine lucrul şi muncesc sârguincios.

Profesorul, neurochirurgul a mai subliniat cele mai importante realizări din acest an în neurochirurgia din SCR şi anume: „implementarea tehnicilor de tratament neuroendovascular. Aceasta este o tehnică minim invazivă, performantă, contemporană, pe care am aşteptat-o ani de zile. Este o mare necesitate de intervenţii de acest gen în ţară. La fel de importantă a fost introducerea metodelor noi de tratament a maladiilor coloanei vertebrale – operaţii care s-au început în ianuarie 2016”.

În acest context, administraţia şi colectivul IMSP SCR aduce sincere felicitări prof., Dr. Aurel Bodiu şi îi doreşte succese şi realizări frumoase în continuare.