Congresul al IV-lea de Urologie, Dializă și Transplant Renal din Republica Moldova

21.10.15

În perioada 21-23 octombrie 2015, se vor desfășura lucrările Congresului al IV-lea de Urologie, Dializă și Transplant Renal din Republica Moldova cu participare internațională, dedicat aniversării a 70 ani de la fondarea Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova.

Printre organizatorii evenimentului se numără: Societatea Urologilor din Republica Moldova, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, Clinica Urologie, Dializă și Transplant Renal a IMSP Spitalul Clinic Republican, în colaborare cu specialiștii nefrologi, sub egida Ministerului Sănătății al RM. În cadrul lucrărilor vor participa savanți cu renume mondial din Austria, Germania, Belgia, Grecia, Israel, România, Ucraina și Rusia, dar și peste 200 medici din țară, inclusiv 25 de invitați din străinătate. Scopul forumului este de a elucida diverse probleme ale urologiei contemporane, ale dializei și transplantului renal. Vor fi examinate teme legate de crearea Registrului renal național al pacienților dializați, subiecte legate de chirurgia reconstructivă în urologie, tratamentul endourologic și laparoscopic, diagnosticul și tratamentul urolitiazei la etapa contemporană, diagnosticul și tratamentul cancerului renal și al cancerului de prostată, tratamentul modern al infecțiilor urogenitale, precum și unele aspecte ale urologiei pediatrice.

De asemenea, va fi organizat un Curs Educațional al Școlii Europene de Urologie. Paralel cu sesiunile în plen, se vor desfășura și lucrări a patru simpozioane științifice cu diverse firme și companii farmaceutice.

Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc la 22 octombrie 2015, cu începere de la ora 09.00, în incinta Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, sala Senatului, bulevardul Ștefan cel Mare și Sfînt, 165. 

Programul activităților Congresului îl găsiți aici