"Corupţia dăunează grav sănătăţii"

17.05.19

La 16 mai, în incinta IMSP Spitalul Clinic Republican “Timofei Moșneaga”, s-a desfăşurat campania de informare şi sensibilizare “Corupţia dăunează grav sănătăţii”, organizată de către Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale (MSMPS) și Centrul Național Anticorupție (CNA).

La eveniment a participat dna Tatiana Zatîc, șef Direcție politici în domeniul asistenței medicale primare, urgente și comunitare a Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Informația la acest capitol a fost prezentată de către Dl Ion Pruteanu, șef Direcţia educație anticorupție.

Evenimentul a avut drept scop prevenirea și combaterea corupției, fortificarea integrității sistemului de sănătate și consolidarea drepturilor fundamentale ale omului în sistemul de sănătate.

Cei prezenți în sală au fost  informaţi atât asupra prevenirii şi reducerii riscurilor de corupţie în cadrul instituţiilor medicale, cât şi asupra îmbunătăţirii continue a calităţii asistenţei medicale acordate populaţiei.

Cetăţenii care se confruntă cu situaţii de şantaj sunt rugaţi să raporteze despre acestea la numărul de telefon: 0 800 55555 sau 022 257 333. Anul trecut la această linie fierbinte au fost raportate peste 200 de cazuri de corupţie în spitale și policlinici.