Câteva secunde pot salva vieți – igienizați-vă mâinile!

05.05.21

Astăzi marcăm Ziua Mondială a Igienei Mâinilor, cu sloganul „Câteva secunde pentru a salva vieți: respectă igiena mâinilor”. În anul 2021, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) face un apel către lucrătorii din domeniul sănătății și instituțiile medicale să întreprindă acțiuni eficiente de igienă a mâinilor la fiecare punct de îngrijire, pentru a reduce infecțiile asociate asistenței medicale. 

Respectarea regulilor de igienă a mâinilor este absolut necesară pentru a preveni și a trata infecțiile. Aceasta este relevantă pentru toți lucrătorii din domeniul sănătății, pacienții și familiile acestora. Datele OMS arată că o igienă corectă a mâinilor previne până la 50% din infecțiile ce pot fi evitate în timpul acordării asistenței medicale și reduce riscul de infectare cu SARS-CoV-2 în rândul lucrătorilor medicali.

Spălatul pe mâini este una dintre cele mai eficiente măsuri de reducere a răspândirii infecției COVID-19. Apelul către toată populația, inclusiv către lucrătorii medicali, specialiștii în prevenirea și controlul infecțiilor, acum mai mult ca oricând, este de a respecta igiena mâinilor.

Câteva secunde pot salva vieți – igienizați-vă mâinile!

Sursa textului: msmps.gov.md