Doctorii Veronica Calancea şi Octavian Taranov – premiaţi în România

05.10.16

În perioada 23-25 septembrie a.c. s-a desfăşurat cea de-a XXIII-a Conferinţă Naţională cu participarea Internaţională a Asociaţiei „BALINT” din România, la care au participat şi doctorii din IMSP Spitalul Clinic Republican. În cadrul acestor conferinţe, medicii discută despre „arderea profesională”, relaţiile interpersonale deteriorate şi despre relaţia medic-pacient, relaţie bolnav-boală.

Astfel, pentru discursurile prezentate şi merite excepţionale pe parcursul anului 2016, preşedintele asocieţiei „BALINT” din Republica Moldova, psihologul Veronica Calancea din SCR a fost decernată cu premiul VERESS: diplomă şi medalie, dar şi premiul bănesc „Butyka”. „Butyka” a fost acordat şi urologului din Spitalul Clinic Republican, Octavian Taranov.

Totodată, specialiştii din România au apreciat discursul domnului Taranov pe tema: „Dificultăţi în relaţia chirurg-pacient”,  care a fost primul de acest gen în cadrul conferinţelor. Doctorul a subliniat importanţa relaţiilor „calde” între medici şi bolnavi, întrucât acestea influenţează tratamentul pacientului şi liniştea lui sufletească.

În ţara noastră membrii asociaţiei se întâlnesc în mod regulat o dată sau de două ori pe lună, în zile fixate de comun acord, acceptate de toţi.