Lucia Gagosov: "Un sincer scuzați pentru neînțelegerea produsă"

10.04.17

Mesaj către domnul director și personalul Spitalului Republican

 

Stimați domni și doamne!

Vă mulțumesc pentru recepția călduroasă pe care am avut-o la Spitalul Republican. Am avut o întîlnirea reușită, din punctul meu de vedere, în vedrerea unei colaborări fructuoase, cu toate intențiile cele mai bune și sincere.

Ulterior acestei întîlniri am participat la emisiunea  "Alb&Negru" de la Unimedia, în cadrul căreia s-a produs o confuzie, în urma declarației mele privind insecte și șobolani în cadrul spitalului.

Rog să fiu înțeleasă corect, că aceste declarații au venit, mai mult din indignarea referitoare la condițiile în care lucrează personalul spitalului, decât din faptul existenței reale a acestor șobolani și insecte.

Vizitând cantina spitalului, am văzut cu ochii mei că în blocul alimentar sunt probleme enorme, întucât timp de 40 de ani, de când există acest edificiu, nu a fost efectuată nici o reparație capitală. Acoperișul curge, țevile sunt vechi, utilajele sunt și ele foarte vechi, este frig, iar condițiile în care activează personalul acolo sunt de nedescris, etc. Cu părere de rău, la emisiune, am fost limitată de timp, și nu am reușit să expun într-o altă manieră dezastrul pe care l-am văzut la spital și am făcut o rezumare ipotetică sub forma unei declarații despre șobolani și insecte, care mai rămîneau să umple imaginea pe care am văzut-o cu ochii mei. Apoi am explicat de la bun început că sunt plecată de 25 ani peste hotare și gîndesc un pic altfel și de multe ori îmi este greu să mă exprim și să redau concret și exact ideea pe care o am de expus.

Un mesaj de dezmințire, ce ține de declarația privind șobolanii și insectele (fiindcă nu i-am văzut totuși cu ochii mei și sper ferm, că ei într-adevăr nu există acolo), vreau să dau la toată populația din Republica Moldova. Noi avem medici extraordinari, dar trebuie să aibă condiții de a lucra și exista. Cândva singura am fost pacientă la spitalul acesta și medicii au facut tot posibilul pentru a-mi acorda un tratament calitativ, fapt pentru care mă închin în fața lor.

Acesta a fost și motivul principal pentru care am pornit o campanie de reperare a unor fonduri pentru a ameliora condițiile celor care ne aduc viață și sănătate în familiile noastre.

Am cele mai frumoase intenții să pun și eu o mână pentru a ajuta și chiar prin intermediul emisiunii, m-am adresat și la diaspora cu un apel de ajutor. Sper să fiu auzită și înțeleasă.

Cu mare respect față de domnul director și echipa sa, și un sincer scuzați pentru neînțelegerea produsă. Lucia Gagosov.