Mulţumire Departamentului ATI

27.10.17

Doamnei Stela Grigoraş,
Ministrul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale
Domnului Anatol Ciubotaru,
Director IMSP Spitalul Clinic Republican

Stimată Doamnă Ministru/Stimate Domnule Director,

Subsemnata, Ecaterina Zazuc prin această scrisoare adresez sincerele mele mulţumiri specialiştilor Spitalului Clinic Republican şi anume dlui Victor Cojocaru, profesor universitar şi tuturor specialiştilor Departamentului Reanimare şi terapie intensivă a SCR pentru salvarea vieţii fiicei mele.

Fiica mea Valeria de 23 de ani, a fost internată la 11 octombrie a.c. la Spitalul de Urgenţă, în aceeaşi zi a căzut în comă diabetică depistată primar. Graţie administraţiei acestui spital şi dlui profesor Victor Cojocaru, ea a fost transportată peste două zile, la 13 octombrie la Spitalul Clinic Republican în reanimare în stare extrem de gravă.

Timp de 6 zile, perioada cât fiica s-a aflat în comă şi pe toată perioada ce a urmat tratamentul în reanimare, dl profesor Cojocaru, fără zile de odihnă şi de sărbătoare, a supravegheat-o permanent, fiind tratată cu cunoaştere perfectă a tehnicilor şi procedurilor medicale specifice diagnozei constante, alături activând tot personalul secţiei, acţionând cu profesionalism şi devotament remarcabil, contribuind la salvarea vieţii ei. La fel, cu multă căldură şi profesionalism sunt supravegheaţi şi trataţi toţi bolnavii internaţi în acest Departament.

Aflându-mă 11 zile alături de fiica mea în Departamentul Reanimare şi terapie intensivă, condus de dl Alexandru Botizatu, pot remarca că este o echipă de specialişti ce oferă servicii medicale calitative, înzestraţi cu calităţi umane de excepţie.

Dl profesor V.Cojocaru este un profesionist pentru care vocaţia este mai presus de toate, luptând mereu pentru salvarea vieţilor omeneşti, trecând prin inima sa orice suferinţă a pacienţilor. Candela speranţei arde mereu îna cest suflet nobil şi redă pacientului încredere, răbdare, forţă şi dorinţă de viaţă.

Sunt recunoscătoare că există specialişti de elită în Republica Moldova ca dl profesor, ce merită cea mai înaltă destincţie ce există în lume şi toată recunoştinţa mea, rudelor şi pacienţilor salvaţi de dlui.

Mulţumesc tuturor specialiştilor Spitalului Clinic Republican pentru că fiica mea astăzi este alături de noi şi este tratată în continuare, având rezultate îmbucurătoare.

Cu deosebită recunoştinţă,
Ecaterina Zazuc