În contextul acuzațiilor apărute în spațiul public precizăm că:

21.10.20

"IMPS SCR ”Timofei Moșneaga” a fost desemnată instituție ce acordă asistență medicală pacienților cu forme grave și extrem de grave a infecției COVID – 19. Astfel, pentru a putea asigura un regim sanitar epidemiologic conform, am fost puși în fața provocării de a ajustă și organiza Departamentul COVID din blocul principal al instituție, respectând traseele și circuitele ce se impun în așa caz.

Pozele postate pe rețelele de socialziare fac parte din circuitele care sunt organizate în cadrul departamentului Covid pentru delimitarea fluxurilor zonelor roșii, galbene și verzi. La fel, în fotografii se observă perdeaua din zona hotelieră ( zona verde), unde este sediul personalului medical din departamentul COVID, precum și un indicator care avizează că ușa este blocata și etanșată. Aceste măsuri sunt absolut necesare pentru izolarea compartimentală a Departamentului COVID.

Totodată, ținem să precizăm că Departamentul COVID – 19 a fost deschis din data de 3 septembrie și până în prezent, în cadrul acestuia au fost depistați doar 2 colaboratori infectați cu noul tip de Coronavirus. La fel, cazuri de infectări în instituție se înregistrează sporadic în secțiile care acordă asistență medicală pacienților non-COVID. IMSP SCR acordă asistență medicală de urgență  și programată pacienților din întreaga republică, astfel, nu putem exclude riscul de contaminare  la locul de muncă a angajaților. Dar, pentru delimitarea unor eventuale focare, colaboratorii sunt testați periodic și izolați, în caz de necesitate".