O nouă realizare pentru neurochirurgia din IMSP SCR!

07.12.16

Echipa de specialiști în neurochirurgie spinală a Spitalului Clinic Republican a obținut o nouă realizare. S-a reușit o fuziune intervertebrală cu șuruburi transpediculare și cușcă intervertebrală printr-o incizie mai mică a pielii, de doar 4 cm, recordul anterior fiind de 5 cm. Succesul intervenției se datorează folosirii tehnologiilor moderne (CT intraoperatorie, Neuronavigația spinală, Neuromonitoring intraoperator) și planificării preoperatorii detaliate.

Pentru tratarea unui pacient de 63 ani cu diagnosticul de Spondilolistezis instabil L4-5, însoțit de stenoză de canal lombar, a fost folosit un abord chirurgical nou - Fuziunea Intervertebrală Mediană.

Procedura a început sa fie aplicată în clinică din ianuarie 2016. Până în prezent, folosind tehnica nouă, au fost operați peste 30 de pacienți.

Intervenția chirurgicală de acest gen presupune o incizie mai scurtă, mobilizare limitată a țesuturilor și, respectiv, o hemoragie redusă. Durerea postoperatorie este mai mică, iar reabilitarea are loc mai rapid.