Patru transplanturi au fost efectuate în ultimele zile la IMSP SCR

05.04.17

Patru transplanturi au fost efectuate în ultimele zile de către medicii IMSP SCR. Două dintre acestea au fost de ficat şi două de rinichi. Donatorul a fost o persoană în moarte cerebrală, rudele căreia au dat acordul ca organele să fie transplantate pentru a salva alte vieţi.

Astfel de transplant de ficat au beneficiat doi bărbaţi de 57 şi 62 de ani. Potrivit şefului secţiei Chirurgie hepatobiliopancreatică, Adrian Hotineanu, aceştia sufereau de ciroză hepatică în fază terminală. Deocamdată pacienţii se află în Secţia de Reanimare a IMSP SCR şi sunt sub supravegherea medicilor.

Totodată au fost efectuate şi două transplanturi de rinichi. La moment pacienţii corespund volumului operator şi sunt la fel în Secţia de Reanimare.

Potrivit şefului Secţiei hemodializă şi transplant renal, Sergiu Gaibu, unul din aceştia are vârsta de 39 de ani, a fost tratat prin dializă timp de 5 luni şi a fost în lista de aşteptare pentru transplant aproximativ o lună. Al doilea bărbat are 43 de ani. Acesta a beneficiat de tratament prin dializă 5 ani şi a fost în lista de aşteptare 1 an. Ambii coincid volumului operator.