Pregătirea pentru sezonul de iarnă 2019-2020

27.09.19

Printre principalele activități încheiate recent în cadrul IMSP SCR „Timofei Moșneaga” este pregătirea pentru sezonul de iarnă 2019-2020. Acest pas asigură menţinerea ordinii şi disciplinei în secții și pe întreg teritoriul spitalului. Cele mai însemnate activități întreprinse sunt reparația bazinului cu apă potabilă și reabilitarea sălilor de operație de la etajul 14.

Bazinul subteran al spitalului lucrase o perioadă de 40 de ani. Cu toate acestea, în ultimii 10 ani acesta nu a mai putut fi folosit din cauza apariției fisurilor, ruginirea țevilor și prezența bacteriilor. În urma finisării lucrărilor, bazilul este din nou funcționabil și poate aproviziona cu apă potabilă întregul SCR  pentru o perioadă de aproximativ 2, 3 zile în cazul unor defecțiuni. Domnul Grigore Bobeico, Vicedirectorul Exploatare și Securitatea Obiectului menționează următoarele: „La momentul dat avem un bazin reparat, fără fisuri, hidroizolat, cu țevi interioare schimbate, cu sistemă automatizată de asigurare a apei circulante în bazin și gurile de inrare ermetizate.”.

O altă lucrare de o amploare majoră este reabilitarea sălilor de operație de la etajul 14. Acestea se realizează cu acordul Ministerului și susținerea CNAM-ului. Lucrările prevăd reînnoirea celor patru săli de operație, trei depozite pentru medicamente, filtre de intrare separate pentru femei și bărbați, două băi și o cameră de odihnă pentru personal.

Mai mult de atât, în cadrul IMSP SCR „Timofei Moșneaga” a fost organizat un training de similare a incendiului, testând automobilul pompierilor la o înălțime de 70m, a fost spălat sistemul hidraulic, inspectate toate ieșirile din clădire și multe alte aspecte pentru evitarea apariției cazurilor extreme.