Reparația blocului alimentar al IMSP SCR ”Timofei Moșneaga”

17.01.18

Reparația Blocului alimentar al IMSP SCR ”Timofei Moșneaga” este în toi. Anul trecut Guvernul Republicii Moldova a locat 15 milioane de lei pentru îmbunătățirea stării tehnice a blocului principal al spitalului și sporirea calității serviciilor medicale prestate cetățenilor. Printre acestea se număra și reparația în cauză.

Potrivit inginerului șef interimar al SCR, Ulian Rotari, în blocul alimentar vor avea loc mici modificări și reînnoirea utilajului existent: Datorită dnlui director, Anatol Ciubotaru, spitalul a primit ajutor umanitar din Germania și anume mobilier și ustensile pentru bucătărie. Deasemenea se preconizează reînnoirea treptată a utilajului existent și schimbarea rețelelor electrice”.

Totodată, inginerul șef interimar a menționat că va exista și o cantină pentru personalul din instituție : ”Suprafața blocului alimentar a fost una mare, deoarece înainte se deserveau zilnic aproximativ 1200 de pacienți. Acum însă, avem aproape 900 de paturi pentru bolnavi. Astfel, o porțiune din suprafața blocului alimentar se eliberează, iar noi o vom folosi pentru o viitoare cantină pentru angajați”.

Cele mai mulțumite de reparația care se efectuează sunt bucătăresele:  ” Vrem și noi comoditate, să lucrăm în condiții moderne. Suntem foarte de aceste schimbări. Acum preparăm bucatele unde era amplasată fosta bucătărie, lângă depozitul alimentar. Deocamdată nu este comod, dar așteptăm să ne mutăm la ”casă nouă”. Important este faptul că gătim cu suflet pentru pacienți, ca aceștia să se însănătoșească cât mai rapid” a subliniat asistenta medicală dieticiană superioară, Uliana Barbalat.

Terminarea lucărilor de reparație se preconizează în aprilie.