”Resurcitarea cardio pulmonară, prin prisma asistentelor medicale”

16.06.22

Mai multe asistente medicale din IMSP SCR ”Timofei Moșneaga” au participat în data de 15 iunie la o instruire la tema ,,Resurcitarea cardio pulmonară, prin prisma asistentelor medicale”. Moderatori au fost șeful Departamentului Anesteziologie și Terapie Intensivă Alexandru Botizatu, medicul anesteziolog-reanimatolog, membrul Comitetului de calitate din cadrul instituției, Adrian Negura și medic reanimatolog, Terapia Intensivă malformații cardiace congenitale, Maria Costandache.

Seminarul a fost desfășurat conform planului Consiliului medical al IMSP SCR ”Timofei Moșneaga”.

Andrian Negura: ”Aceasta a fost o primă etapă de instruire. Asistentele medicale sunt acele persoane, care primele pot acorda ajutorul medical pacientului, care primele observă că acesta are nevoie de acel ajutor urgent. Ele pot face diferența în resuscitarea reușită, de aceea vom continua seminarele pentru a putea instrui toate asistentele medicale din instituție”.

Alexandru Botizatu: ”Seminarele la această tema vor continua. Ne propunem curând să instruim și medicii din diferite secții/profiluri. Pe această cale mulțumim USMF ”Nicolae Testemițanu” și ”Asociaţiei Studenţilor şi Rezidenţilor în Medicină din Moldova” pentru oferirea manechinelor în desfășurării instruirii”.