S-a stins din viață profesorul Eugen Maloman

15.05.18

Cu profundă îndurerare, IMSP Spitalul Clinic Republican ”Timofei Moșneaga” anunţă că s-a stins din viață ilustrul Chirurg - Profesorul Eugen Maloman. El a plecat în lumea celor drepți la vârsta de 90 de ani. Colectivul spitalului aduce sincere condoleanțe familiei și apropiaților lui. În această zi întunecată, sîntem cu gîndul şi sufletul alături de familia îndurerată, dar şi de toţi cei care au avut privilegiul să-l cunoască. Regretăm enorm plecarea sa dintre noi, care este o grea pierdere pentru lumea medicală.

Eugen Maloman a reușit să devină simbol al unei întregi generaţii de chirurgi, făcând istorie în medicina din Moldova. Profesorul Maloman a scris peste 200 de lucrări ştiinţifice şi a pregătit sute de specialişti. Pentru realizările sale a fost decorat cu cele mai înalte distincţii de stat: Ordinul Republicii şi Gloria Muncii. De asemenea, i-a fost fost conferit titlul de Om Emerit.

Corpul neînsuflețit va fi depus, înaintea ultimului drum, miercuri (16 mai), începând cu ora 9:30, la Blocul Didactic nr.1 "Leonid Cobâleanschi" al USMF, str. Nicolae Testemițanu 27 (Malina Mică). 

Mitingul de doliu va începe la ora 11:00

Dumnezeu Să-l odihnească în pace!