”String Art” - expoziție la SCR

29.11.21

O expoziție de tablouri mai puțin obișnuite a avut loc la IMSP SCR ”Timofei Moșneaga”. Lucrările sunt confecționate manual din ață și cuie, de către meșterul Elena Beznos, membră a Uniunii Meșterilor Populari.

”Această tehnică de confecționare se numește String Art, își are originea în Marea Britanie. În această perioadă dificilă pentru toți, am vrut să aduc aici, în spital, o picătură de frumos. Fără artă, orice perioadă este mai sumbră. Totodată, astfel îmi exprim recunoștința față de întreg personalul medical pentru tot efortul ce îl depune zi de zi” a declarat Elena Beznos.

Elena confecționează astfel de opere deja mai bine de zece ani, iar cea mai dificilă lucrare a sa a fost executată din 1111 cuie. Pentru a meșteri o astfel de operă de artă, este necesar de la câteva zile până la câteva săptămâni.

”Expoziția poartă un mesaj de mulțumire pentru toți colegii noștri. Tactica de executare a tablourilor seamănă cu cea a personalul medical: la fel este nevoie de multă răbdare, atenție și ei fac totul prin prisma perfecţionismului” a adăugat doctorul, președintele Comitetului Sindical, Vera Sali.

Angajații instituției cu drag au admirat expoziția, ba chiar și au procurat unele lucrări. Evenimentul a fost organizat cu susținerea administrației instituției și a Comitetului Sindical.

Foto - AICI