Trei vieţi salvate

20.02.17

Trei vieţi au fost salvate datorită tânărului de 27 de ani din satul Mingir, raionul Hânceşti. Bărbatul a ajuns în comă profundă, după ce ar fi fost bătut crunt într-un local din sat.

Potrivit zgd.md (Ziarul de gardă), după ce medcii au anunţat mama victimei că recuperarea bărbatului este imposibilă, ea a decis să doneze organele pentru a salva alte persoane.

 

Astfel, şeful Secţiei Chirurgie hepatobiliopancreatică a IMSP SCR, Adrian Hotineanu a declarat că ficatul bărbatului a ajuns la o femeie de 53 de ani, aflată de mult timp pe lista de așteptare pentru transplant. Intervenția chirurgicală a început în noaptea de vineri spre sâmbătă şi s-a încheiat la ora 07.00. Intervenţia chirurgicală a decurs cu success, iar pacienta se află într-o stare stabilă.

Medicii i-au prelevat și rinichii tânărului din Mingir. Potrivit lui Sergiu Gaibu, şeful Secţiei de hemodializă şi transplant renal, unul dintre rinichi a ajuns la un bărbat de 49 de ani, iar celălalt la o femeie de 36 de ani, ambii pacienţi având boală cronică renală. Aceştia au fost transferaţi în secţia de profil, iar starea lor este stabilă.