Workshop „TRATAMENTUL COMPLEX AL LEZIUNILOR ATEROSCLEROTICE ”

01.11.17

Pe 30 și 31 octombrie 2017 în IMSP SCR, sub egida directorului instituţiei, Anatol Ciubotaru a avut loc un Workshop cu tematica: „TRATAMENTUL COMPLEX AL LEZIUNILOR ATEROSCLEROTICE ” cu accent pe noua metodă de tratament - Aterectomia Direcțională Intraluminală cu HawkOne.

Participanții, chirurgi vasculari, endovasculari, cardiologi intervenționiști și radiologi intervenționiști au avut posibilitatea de a se familiariza cu cea mai performantă tehnologie de aterectomie endovasculară intraluminală direcțională existentă la moment în lume - Aterectomia Direcțională Intraluminală cu device-ul Hawk One (Medtronic), tehnologie implimentată pentru prima dată în Europa de Est, în IMSP SCR, Laboratorul de Cardiologie Intervențională și Endochirurgie. Aceasta tehnologie permite refacerea lumenului vascular obliterat prin înlăturarea plăcii stenozante sau ocluzive endovascular, fără incizie chirurgicală. Procedeul este urmat de tratarea suprafeței vasculare din interior cu medicamentul Paclitaxel, pentru inhibarea recidivei de ocluzie vasculară în perioada postoperatorie.

  

Workshopul a fost divizat în două etape: teoretico-practică și clinică. Cursul teoretic a fost susținut de către colegii din Olanda și Austria, urmat de cel practic, realizat pe simulatorul HawkOne al companiei Medtronic. Etapa clinică a derulat pe 31 noiembrie 2017, prin realizarea a două intervenții endovasculare utilizând tehnologia de Aterectomie Direcțională Intraluminală cu HawkOne și InPact Admiral DCB.

 

În rezultat, pacienții vor avea posibilitatea de a se trata endovascular la cele mai înalte standarte medicale internaționale. Felicitări colectivului Laboratorului de Cardiologie Intervențională și Endochirurgie și Sectiei Chirurgie vasculara IMSP SCR cu ocazia acestui eveniment.