Administraţia

Martin Iaroslav s-a născut la 28 iunie 1972, în localitatea Teaciv, regiunea Zakarpatia, Ucraina. În anul 1994 absolveşte Şcoala Militară Superioară a corpului de comandă a trupelor interne ale MAI din or. Saratov, Federaţia Rusă, iar ulterior activează în cadrul Serviciului de Securitate a Preşedintelui Republicii Moldova.

În anul 2001 se numără printre absolvenţii Universităţii Libere Internaţionale din Moldova (ULIM), cu specialitatea Jurist.

În perioada anilor 1995 – 2014, se regăseşte în Serviciul de Protecţie şi Pază de Stat al RM, înregistrînd succese marcante.

La 18 noiembrie 2015 este numit în funcţia de Vicedirector Economie şi Infrastructură al IMSP Spitalul Clinic Republican. 

Competenţe personale – cunoaşterea limbilor română şi rusă – la perfecţie, engleza – bine, ucraineana – limba maternă.

Cursuri de perfecţionare / specializare:

  • Conferinţa internaţională ştiinţifico-practică „Contracararea corupţiei, practica europeană, realitatea existentă”, Universitatea de Dreapta a Afacerilor Interne, or. Lvov, Ucraina;
  • Curs de instruire „Dezvoltarea capacităţilor de planificare strategică, asigurarea securităţii evenimentelor de mare amploare”, or. Madrid, Regatul Spaniei.

Distincţii de Stat:

  • Ordinul „Credinţa Patriei”, clasa III, anul 2009;
  • Ordinul „Cuviosul Paisie Velicikovski”, anul 2012, conferit de către Mitropolia Moldovei.