Donează

STIMAŢI VIZITATORI,

Zilnic, au loc evenimente care intervin în cursul firesc al vieţii şi, uneori, schimbă destine în mod tranşant. În astfel de momente, este foarte important de a lua atitudine, participînd la durerea celui de lîngă noi prin bunătate, înţelegere, compasiune şi sprijin. În faţa bolii sîntem cu toţii egali şi, îndeosebi în asemenea situaţii, putem manifesta latura noastră umană, întinzînd o mîină de ajutor celui care ne priveşte ca pe o ultimă speranţă.

Vă rugăm să vizitaţi această pagină pentru a fi alături şi a dărui un viitor celor care astăzi sînt mai trişti ca noi. Vă mulţumim mult pentru bunăvoinţa pe care o manifestaţi, urîndu-vă toate bune şi multă sănătate!


VĂ MULŢUMIM DIN SUFLET!   

STIMAȚI COLEGI,

Sunt în plină desfășurare lucrările de construcție a Muzeului Național de Istorie a Medicinei și de creare a Aleii Savanților și Medicilor Iluștri (în scuarul adiacent Blocului de studii nr.1 ”Leonid Cobîleanschi” din str. Nicolae Testemițanu, 27). Dat fiind faptul că pe aleea respectivă vor fi amplasate busturile personalităților în domeniu, IMSP Spitalul Clinic Republican vine cu rugămintea de a participa la acest act comemorativ, prin donare, pentru a contribui la crearea bustului medicului emerit, a doctorului în științe medicale, conferențiarului universitar, regretatului Timofei Moșneaga.

 Vă mulțumim pentru susținere!

Stimaţi colegi şi oameni de bună credinţă!

Soarta fiecăruia dintre noi este scrisă demult, acolo undeva, sus, şi s-ar părea că trebuie să ne resemnăm cu toate cele ce ni se dau. Dar, totuşi, cînd e vorba de copiii noştri, aruncaţi pe neaşteptate în genunea necazurilor de către aceeaşi soartă, cînd vedem cum timpul din clepsidra lor începe să curgă invers, atunci ne agăţăm de viaţă cu disperare şi cerem ajutor tuturor care vor să ne audă. Şi astăzi, ca multe alte ori, venim cu rugămintea de a Vă implica în cazul unui copil de doar 2 ani şi 9 luni, Mihăiţă, nepoţelul dnei Braila Svetlana, medic în Laboratorul clinic diagnostic din IMSP Spitalul Clinic Republican. Cînd alţi copii aleargă şi se joacă, Mihăiţă nu poate face nici un pas fără ajutorul maturilor. Nu a mers niciodată, deşi se dezvoltă ca un copil normal – ştie literele alfabetului şi cifrele. Există o suspecţie la aspectul genetic al maladiei şi, de aceea, este nevoie de consultaţia specialiştilor de la o clinică cu profil genetic din Moscova, Rusia.

Şi pentru că suma de bani necesară este una imensă pentru familia micuţului, Vă rugam să contribuiţi prin a-i oferi lui Mihăiţă şansa la însănătoşire şi speranţa la o copilărie fericită, căci orice copil are dreptul la ea.

Stimaţi colegi!

Venim cu marea rugăminte de a participa în realizarea unui gest nobil – de a salva şi de a da speranţă unei vieţi. Cel care pe parcursul a treizeci de ani de muncă în domeniul chirurgiei a dăruit un viitor oamenilor, astăzi are nevoie de sprijinul şi ajutorul nostru. Domnul Vetricean Serghei, şef secţie Chirurgie funcţională, fonoaudiologie şi recuperare în ORL, este internat într-o clinică din România, în stare critică, necesitînd o intervenţie chirurgicală foarte costisitoare de transplant de ficat. Doar puterea interioară şi dragostea pentru ceea ce se numeşte vocaţie, l-au ajutat să fie alături de colegi, să opereze, să iniţieze activităţi ştiinţifice şi să înveţe studenţii ce înseamnă de fapt meseria de medic. Şi, în tot acest timp, ştia şi conştientiza care sînt consecinţele bolii de care suferă, sperînd într-un miracol. Acum, realizarea acestui miracol stă în puterile noastre, or, cel mai de preţ dar pe care l-a făcut Dumnezeu cîndva omenirii este VIAŢA, şi cei ce luptă pentru ea, o salvează, ajută la menţinerea ei, cu adevărat sînt oameni binecuvîntaţi. Vă rugăm să Vă număraţi şi Dvs printre ei.

Stimați colegi și oameni de bună credință!

        Venim cu rugămintea de a contribui la colectarea de fonduri pentru salvarea unei vieți. Fiica medicului terapeut, Vladimir Bulat, a fost diagnosticată cu leucemie. Pentru a putea fi salvată, e necesară o intervenție chirurgicală foarte costisitoare de transplant de măduvă într-o clinică din Israel. Vă îndemnăm să  răspundeți prompt apelului nostru pentru a oferi acestui copil de doar șapte ani o șansă la viață și o copilărie fericită.