A fost inaugurat basorelieful prof. Vasile Guțu

11.06.18

Pe data de 9 iunie, 2018, în IMSP SCR ”Timofei Moșneaga”, în Secția endoscopie a fost inaugurat basorelieful regretatului chirurg Vasile Guțu. Evenimentul a fost organizat de Societatea de Endoscopie, Chirurgie minim-invazivă și Ultrasonografie din Republica Moldova.

Primul cabinet endoscopic autohton a fost deschis oficial în 1978 în incinta SCR datorită insistenţei şi devotamentului inestimabil al dlui Doctor în medicina Vasile Guţu, încurajat şi susţinut de medicul şef, regretatul Timofei Moşneaga. Tot graţie acestui tandem în 1979 a fost fondat Serviciul de  diagnosticare prin ultrasonografie. La evenimentul de inaugurare a basoreliefului au fost prezenți directorul spitalului, Anatol Ciubotaru, vicedirectorului medical, Ion Balica, prorectorul USMF ”Nicolae Testemițanu” Emil Ceba, fiul chirurgului Guțu – Eugen Guțu și toți membrii societății de endoscopie.

  

Cei prezenți au menționat că Vasile Guțu a fost un om profesionist, care a educat o întreagă generație de doctori, iar acest eveniment este o faptă importantă pentru cei care l-au cunoscut şi apreciat, el fiind un exemplu demn de urmat pentru mulţi medici din ţară.

Acum ucenicii dlui V. Guțu activează în toată republica, acordând toate tipurile de asitență medical în domeniul endoscopie. Secția de endoscopie renovată în IMSP SCR ”Timofei Moșneaga” datorită USMF ”Nicolae Testemițanu” și a spitalului este un omagiu adus fiului poporului moldovenesc, care a fost Vasile Guțu.