Expoziția de mărțișoare la SCR

01.03.18

Primăvara a fost întâmpinată la IMSP SCR ”Timofei Moșneaga” cu mult drag și căldură în suflet. Tradițional, a fost organizată o expoziție de mărțișoare, confecționate de angajații spitalului. Aceștia s-au adeverit a fi meșteri iscusiți și au demonstrat că pot executa adevărate opere de artă .

„Eu am făcut două lebede și din mărgele o inimioară. Îmi place să fac aceasta. Atunci când am timp liber confecționez astfel de lucrări. Mă ajută și copiii” a menționat Ala Dohocher, asistentă anestezistă.

Din Secția nefrologie la confecționarea mărțișoarelor a participat întreg colectivul:

„Le-am făcut cu deosebită plăcere, cu dragoste. Iată avem mărțișoare din șervețele, garofițe, globulețe și crizanteme. Mărțișorul este o tradiție a neamului nostru și nu trebuie să o uităm niciodată. Cu toate că afară e omăt, noi avem primăvară în suflet” a povestit Eugenia Vasiliu, asistentă medicală.

Evenimentul a fost organizat de Comitetul Sindical al IMSP SCR.

Pentru noi această sărbătoare chiar este semnificativă, deoarece de fiecare dată noi descoperim noi talente. E ceva frumos, de suflet și prin confecționarea acestor mărțișoare noi ne apropiem mai mult unul de altul. Tot ce vedeți este făcut manual de doctorițele noastre, de asistente medicale, de infirmiere. În unii an am avut mărțișoare confecționate și de bărbați. Le mulțumim tuturor participanților” a declarat președintele Comitetului Sindical al IMSP SCR ”Timofei Moșneaga”, Vera Sali.

Expoziția este organizată anual, iar administrația îndeamnă angajații instituției să participe și în viitor la acest eveniment, întrucât sărbătoarea mărțișorului este o tradiție a strămoșilor, ce trebuie păstrată.