”Suportul asistenților medicali în cresterea accesului la oportunitățile de vaccinare contra COVID – 19 a pacienților la externarea din spital”

23.12.21

“Rolul nursei în societate este să asiste indivizi, familii şi grupuri, să optimizeze şi să integreze funcţiile fizice, mentale (psihice) şi sociale, afectate semnificativ prin schimbări ale stării de sănătate”. (citat Organizaţia Mondială a Sănătăţii)

Asistentele medicale din IMSP SCR ”Timofei Moșneaga” au participat la Atelierul de formare ”Suportul asistenților medicali în cresterea accesului la oportunitățile de vaccinare contra COVID – 19 a pacienților la externarea din spital. Evenimentul a fost organizat cu susținerea Ministerului Sănătății al Republicii Moldova, Organizației Mondiale a Sănătății și Uniunii Europene.

 

Obiectivele atelierului au fost:

  • Consolidarea capacităților asistenților medicali pentru furnizrea informațiilor bazate pe dovezi privind vaccinarea împotriva COVID – 19 a pacienților internați.
  • Creșterea gradului de conștientizare a populației din grupurile de risc cu privire la importanța vaccinării  împotriva COVID – 19.