Surprize pentru cei din prima linie

30.06.20

De aproape 4 luni luptă în prima linie împotriva pandemiei COVID – 19 și salvează cei mai critici pacienți din țară. Lucrează la limita puterilor și fac uneori imposibilul pentru a-i scoate din ghearele morții. Este vorba despre personalul medical din IMSP SCR ”Timofei Moșneaga”. Să le spunem mulțumesc ar fi prea puțin. De aceea am decis să îi întrebăm chiar pe ei, ce i-ar face să se recreeze.

Unul din mesajele lor a fost despre faptul că îi mustră conștiință din cauza că nu își văd un timp îndelungat copii, pentru a-i proteja de nou Coronavirus. De aceea, ar dori ca micuții să beneficieze de un cadou simbolic, cum ar fi jucării sau cărți. 

Astfel, la inițiativa administrației spitalului, grație Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Uniunii Editorilor din Republica Moldova și Editurilor „Epigraf”, „Arc”, „Cartier”, „Litera”, „Prut Internațional”, „Biblion” și „Știința” , personalului medical din cadrul IMSP SCR ”Timofei Moșneaga”, implicat în activitatea din secțiile COVID, i-au fost donate circa 1000 de cărți.

Acestea au fost dăruite în preajma Zilei Lucrătorului medical și a Farmacistului și sunt destinate copiilor și nepoților medicilor, asistenților și infirmierelor din prima linie. Cărțile au fost repartizate părinților și buneilor, care ulterior le-au transmis micuților. 

Personalul medical din secțiile Terapiilor Intensive COVID și administrația spitalului, aduc mulțumiri ministrului Educației, Culturii și Cercetării, dlui Igor Șarov, președintelui Uniunii Editorilor din Republica Moldova, dlui Gheorghe Prini și reprezentanților editurilor menționate. Prin gestul Dvs mărinimos, împreună am reușit să bucurăm copiii, care nu-și văd părinții și buneii, din cauza pandemiei.  FOTO - AICI