"Calitatea de Om se găsește numai la oameni de calitate"

16.05.24

Continuăm să promovăm munca asistenților medicali în contextul zilei lor profesionale, care este marcată anual în data de 12 mai, dar și în contextul aniversării a 30 de ani de la fondarea Asociației de Nursing din Republica Moldova.

Asistenții medicali din cadrul Spitalului Clinic Republican ”Timofei Moșneaga” au participat la conferința ”Calitatea de om se găsește numai la oameni de calitate”, organizată în instituție în data de 15 mai. Tematica evenimentului a pus accentul pe importanța calității umane în practica medicală și pe rolul esențial pe care îl au asistenții medicali în asigurarea unei îngrijiri de calitate.

Una dintre temele principale abordate în cadrul conferinței a fost identificarea cheilor succesului unei asistente medicale. S-au discutat aspecte precum empatia față de pacienți, comunicarea eficientă, abilitățile tehnice etc. Totodată, au fost prezentați și discutați pașii practici pentru îmbunătățirea calității serviciilor medicale oferite de către asistenții medicali.

Pentru a încuraja participarea activă au fost organizate câteva runde de concursuri interactive. Acestea au avut ca scop evaluarea cunoștințelor asistenților medicali într-o manieră distractivă și prietenoasă, stimulând în același timp spiritul competitiv și dorința de a învăța și de a se perfecționa continuu.

Subiectele conferinței au fost prezentate de Nadejda Neronova – șefa Secției Management al calității serviciilor medicale, Victoria Babcinețchi – specialist în management și Svetlana Bodiu – consultant în management.

Este demn de menționat faptul că asistențele medicale din cadrul Spitalului Clinic Republican ”Timofei Moșneaga” sunt în continuă perfecționare profesională, participând la diverse instruiri, conferințe și work-shop-uri.

#EuSuntAsistentMedical #SCR #Nursing