”CE ÎNSEAMNĂ SĂ FII ASISTENT MEDICAL?”

18.05.21

”Nu există nimic mai scump decât SĂNĂTATEA. A fi asistent medical înseamnă capacitatea de a le inspira oamenilor încredere în sistemul medical și în scopul acestuia a îmbunătăți calitatea vieții.  Profesia de asistent medical face parte din categoria celor mai nobile meserii. Această profesie înseamnă muncă în echipă, curaj, dăruire, responsabilitate, disciplină, dar și abilitatea de a asculta pacienții cu răbdare și înțelegere.

Să fii asistent medical este o bucurie de a fi util în procesul de însănătoșire al unei persoane aflate în suferință. Aprecierea față de halatul alb mi-a fost inspirată încă de mic copil, de către tatăl meu, care având probleme de sănătate m-a ajutat să înțeleg cât de important este să îi ajuți pe cei bolnavi. Astfel, am decis să urmez o carieră de asistent medical. După absolvirea Colegiului de medicină din Chișinău am fost repartizată să activez la Spitalul Clinic Republican, Secția Chirurgie gastrică, acum – Chirurgie Viscerală, abdominală și endocrină, unde activez până în prezent. De atunci și până la moment am avut norocul de a întâlni specialiști remarcabili, oameni cu suflet mare, care m-au îndrumat spre a fi un profesionist cât mai util societății. Odată cu trecerea anilor am îndrăgit această profesie din ce în ce mai mult. Am realizat faptul, că pacienții au nevoie pe lângă medicamente, investigații și de o persoană capabilă, cu suflet cald și blând, care să le ofere speranță și încredere. Doar așa poți deveni un specialist împlinit, știind că ai reușit să ajuți un pacient, iar dacă îți place ceea ce faci, poți să îți realizezi visele și să devii cel mai bun în meseria ta.

Anii au zburat foarte repede, fiind mereu alături de familie și colegi, cu care am împărtășit bucurii, evenimente frumoase, dar și eșecuri și suferințe. Munca noastră ne oferă un scop nobil și desigur, împlinire sufletească, deoarece viața este cel mai frumos, cel mai mare dar lăsat de Dumnezeu pe pământ, iar sănătatea oferă valoare vieții”.

Articol scris de 

Veronica TULGARA,

As.medicală superioară,

Secția Chirurgia VAE,

IMSP SCR ”Timofei Moșneaga”