Cum vă puteți programa la Secția Consultativă?

19.07.21

Fiecare persoană are dreptul la acces egal şi în timp util la servicii de sănătate. În acest context, vă reamintim că în cadrul IMSP SCR ”Timofei Moșneaga” există Secția Consultativă, unde cetățenii pot beneficia de consultațiile specialiștilor pe diverse profiluri.

Aceasta se află în clădirea Dispensarului cardiologic, la etajele 5 și 6 (vis a vis de blocul principal al IMSP SCR ”Timofei Moșneaga”). Secția Consultativă activează de luni până vineri, între orele – 08.00 – 15.30.

Astfel, pentru a beneficia de serviciile instituției este necesar să vă adresați la medicul de familie sau la doctorul din secția consultativă teritorială. La depistarea unor probleme, care necesită consultația medicilor specialiști de nivel terțiar, veți fi programat pentru consult în cadrul secției, în baza poliței de asigurare medicală obligatorie.  

Totodată, menționăm, că persoanele se pot programa și de sine-stătător, fără a avea îndreptare de la medicul de familie sau doctorul din teritoriu, în acest caz, consultația va fi contra plată. Pentru aceasta, prealabil puteți apela la unul din numerele de telefon: 022 72 83 11 sau 022 40 36 11. 

De menționat, că în cadrul Secției Consultative a spitalului se acordă servicii și consultații medicale de către următorii specialiști: nefrolog, gastrolog, foneatru, medic ORL, surdolog, oftalmolog, reumatolog, cardio-chirurg pentru copii, cardio-chirurg pentru maturi, endocrinolog, cabinetul de programe transplant, alergolog, androlog, oftalmolog, inclusiv specialist în glaucomă, urolog, gastrochirurg, proctolog, chirurg vascular, chirurg general, neurochirurg. Totodată aici se află și Centrul Republican de boli profesionale, cabinetele unde se oferă servicii de înaltă performanță în oftalmologie, ecocardiografie si endoscopie. Evidențiem faptul că doctorii acordă asistență medicală atât pacienților din municipiu, cât și celor din alte teritorii.

Secția Consultativă este dotată cu aparataj medical modern, ceea ce asigură complexitatea și calitatea actului medical.