"Psihoimunizarea sindromului Burnout prin metoda Balint"

26.05.21

În perioada 21-23 mai, a avut loc cea de-a VI-a Conferință națională cu participare Internațională a Asociației Balint din Moldova cu genericul "Psihoimunizarea sindromului Burnout prin metoda Balint". Evenimentul s-a desfășurat în format on-line pe platforma Zoom. La aceasta au participat: psihologul clinician IMSP SCR “Timofei Mosneaga”, dr. în psihologie, președintele Asociației Balint din Moldova, Veronica Calancea, directorul IMSP SCR “Timofei Mosneaga”, Andrei Uncuța, psiholog clinician IMSP SCR „Timofei Moșneaga”, Svetlana Arnaut, medicul psihiatru, președinte fondator Asociația Balint din România, Albert Veress și alți specialiști din domeniu, dar și toți doritorii.

În cadrul conferinței au fost discutate subiectele: primul ajutor psihologic, bariere în comunicarea cu pacientul, stresul și oboseala cronică post-pandemie, importanța schemelor cognitive în patologia oncologică, sindromul burnout la părinții cu copii mici, aspecte ale percepției sociale asupra bolilor mintale, impactul reglării emoționale asupra motivației personalității adolescentului și altele. Timp de trei zile, la eveniment au participat 150 de personae, dintre care, 40 din România.

În acest context menționăm, că, personalul IMSP SCR ”Timofei Moșneaga” se poate adresa oricând pentru consiliere psihologică specialiștilor din instituție, doamnei Veronica Calancea și Svetlana Arnaut. Periodic, în spital se desfășoară on-line conferințe/prezentări privind sindromul burnout, metodele de prevenire a acestuia, dar și practicile ce ajută să trecem de ”arderea profesională”, care în ultimul an s-a accentuat tot mai mult în rândul lucrătorilor medicali.