S-a redeschis Secția Ch. Septică și Picior Diabetic

24.06.21

Continuăm ciclul de reportaje despre secțiile IMSP SCR ”Timofei Moșneaga”. De această dată vă prezentăm Secția Chirurgie Septică și Picior Diabetic. Este de menționat faptul, că aceasta s-a redeschis în data de 1 aprilie, 2021. Secția Ch.Septică și Picior Diabetic este în cadrul catedrei Chirurgie 2 a USMF ”N. Testemițanu” sub conducerea profesorului Andrian Hotineanu. Totodată conferențiarul universitar, responsabil din partea catedrei menționate în secție este domnul Eliade Alexandru. Activitatea secției este desfășurată pe 21 de paturi, unde se tratează unii dintre cei mai gravi pacienți din țară.

Aici, de altfel ca și în alte secții din cadrul SCR ”Timofei Moșneaga” se utilizează cele mai moderne metode de tratament, iar colectivul este format din profesioniști cu experiență, datorită cărora sunt soluționate cu succes cele mai complicate cazuri medicale. Un exemplu ar fi cazul pacientei de 55 de ani, internate recent în secția dată.

Menționăm, că SCR acordă servicii medicale pacienților din întreaga republică, atât în baza poliței de asigurare medicale, cât și contraplată. Programarea spitalizării  şi investigaţiilor de performanţă a persoanelor asigurate în IMSP Spitalul Clinic Republican se efectuează de către comisiile medico-consultative teritoriale, data programării fiind coordonată cu secţia ori subdiviziunea de profil a IMSP Spitalul Clinic Republican. Programarea contractuală se efectuiază la adresarea directă a pacientului în secţia ori subdiviziunea respectivă.  

Detalii în reportajul video.