Zece ani de la trecerea în neființă a lui Timofei Moșneaga

31.05.24

În data de 1 iunie 2024, marcăm zece ani de la trecerea în neființă a unui om deosebit și a unui medic excepțional – Timofei Moșneaga. În această zi, ne amintim cu profund respect și recunoștință de cel care a fost nu doar un profesionist de necontestat, ci și un adevărat stâlp al comunității medicale din Republica Moldova.

Timofei Moșneaga a dedicat întreaga sa viață sănătății și bunăstării pacienților, lăsând în urma sa o moștenire impresionantă. Cu o carieră strălucită care a inspirat și a format generații întregi de medici, el a fost un model de devotament, compasiune și excelență profesională. Medic Emerit din Republica Moldova, ”Medic al Poporului”, laureat al Premiului de Stat, doctor în științe medicale, deputat în primul Parlament al RM, a condus Spitalul Clinic Republican timp de 43 de ani, care în anul 2017, luna iulie, conform hotărîrii Guvernului Republicii Moldova, a fost redenumit în IMSP Spitalul Clinic Republican ”Timofei Moșneaga”.

Pentru contribuția adusă sistemului național de sănătate, Timofei Moșneaga a fost decorat cu titlul cavaler al "Ordinului Republicii". În memoria sa, continuăm să ne inspirăm din valorile și principiile pe care le-a promovat. Ne angajăm să ducem mai departe tradiția excelenței medicale și să fim la înălțimea așteptărilor pe care le-a avut medicul poporului.