Ziua Mondială a Donatorului de Sânge

14.06.24

Personalul Spitalului Clinic Republican ”Timofei Moșneaga” a participat la evenimentul de donare a sângelui, desfășurat astăzi, 14 iunie la Palatul Republicii cu ocazia Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge.

Astfel, colegii noștri din nou au demonstrat solidaritate și empatie. Îndemnăm pe toți cei care pot, să doneze sânge. Este un act de generozitate extrem de important, care poate face diferența între viață și moarte pentru mulți pacienți. Fiecare donație poate salva până la trei vieți, iar necesitatea este constantă, mai ales în situații de urgență sau în perioadele de criză.

În cadrul evenimentului, Centrul Național de Transfuzie a Sângelui a oferit diplomă de onoare Spitalului Clinic Republican ”Timofei Moșneaga” pentru suportul acordat în organizarea campaniilor/evenimentelor naționale la promovarea donării voluntare de sânge/componente sanguine.

IMSP SCR ”Timofei Moșneaga” este instituția care utilizează cele mai multe produse sanguine în țară. Fiecare 24 de ore, spitalul utilizează peste 150 de pungi cu produse sanguine, iar anual circa 7 tone. În acest context, mulțumim tuturor donatorilor, cu ajutorul cărora medicii noștri pot salva cât mai multe vieți.