7 perfuzoare de ultimă generație au fost donate SCR

19.09.20

7 perfuzoare de ultimă generație, produse în Germania au fost donate IMSP SCR ”Timofei Moșneaga” de către Banca Comercială ” Moldindconbank”.

Aceste aparate sunt foarte utile, comode și permit cu exactitate introducerea dozelor de preparate, care necesită a fi administrate vigilent, corect. În mod tradițional medicamentele se administrează intravenos ori intramuscular, asistenta medicală le introduce cu seringa, iar aceste dispozitive permit administrarea lor în mod automat. Seringa cu medicament este administrată pacientului selectând o programă special prevăzută pentru leacul respectiv. Pâna la pandemie, am avut un volum mai mic de pacienți, care necesitau administrarea medicamentelor cu o precizie înaltă. Înainte pacienții post – operatori se recuperau în 24-48 de ore, iar pentru cei extrem de gravi erau suficiente perfuzoare. Acum în pandemie sunt foarte mulți pacienți. Fiecare necesită administrarea cu exactitate a preparatelor”, a explicat șeful Departamentului Anesteziologie și Terapie Intensivă, Alexandru Botizatu. 

Personalul medical a asistat și la un instructaj, privind utilizarea aparatajului sofisticat. În acest context, administrația și colectivul spitalului aduc mulțumiri Băncii Comerciale ” Moldindconbank” și companiei B – Braun pentru donația oferită și își exprimă aprecierea față de gestul frumos și de grija manifestată.