A doua zi a campaniei de donare de sânge la SCR

16.09.22

124 de persoane au donat astăzi sânge la IMSP SCR ”Timofei Moșneaga” în cadrul campaniei ”Comunitatea medicală – dăruiește sânge, dăruiește viață”. Este îmbucurător și salutabil faptul că dintre aceștia, 28 de persoane au fost voluntari din afara instituției. Astfel, în cele două zile de campanie, în total au donat sânge 257 de oameni – echipa managerială a spitalului, medici, asistente medicale, infirmiere, econoame, serivicii auxiliare.

Reiterăm că IMSP SCR ”Timofei Moșneaga” este instituția care consumă un volum mare de produse sanguine, dat fiind faptul că aici se tratează cei mai gravi pacienți din întreaga țară. Zilnic, pentru a-i salva, este nevoie de peste 100 de pungi cu produse sanguine. În anul 2021, la SCR au fost consumate peste 8500 de kg de produse sanguine.

În acest context, adresăm mulțumiri tuturor voluntarilor, care au donat sânge. O singură donare de sânge poate salva cel puțin două vieți! Totodată, apreciem colaborarea cu echipa mobilă a Centrului Național de Transfuzie a Sângelui și le mulțumim pentru receptivitate și ajutorul acordat.

Mai multe fotografii - AICI

Fiecare din noi poate fi erou!