A plecat spre liniştea veşnică BURDILĂ NICOLAE, medic anesteziolog

10.11.15

N E C R O L O G

Cu profundă îndurerare, IMSP Spitalul Clinic Republican anunţă că în ziua de 09 noiembrie 2015, la vîrsta de 84 de ani, ne-a părăsit, plecînd către o luminoasă veşnicie, dl BURDILĂ NICOLAE, medic anesteziolog.

S-a născut la 15 august 1931, în oraşul Chişinău. În anul 1956 absolveşte facultatea Medicină Militară a Institutului de Medicină din Harkov, RSSU. Din anul 1961 pînă în 2002, timp de 41 de ani, activează în Spitalul Clinic Republican, în funcţia de medic anesteziolog şi se numără printre cei mai renumiţi specialişti ai secţiei, dar şi ai instituţiei. În anul 1972 susţine cu success teza de doctor în ştiinţe medicale.

Pentru că a manifestat continuu un profesionalism desăvîrşit, fiind un om de o înaltă cultură şi moralitate, un perfecţionist iremediabil, i se conferă titlul de „Medic Emerit al RSSM” (1979).

În anul 1981 este numit în funcţia de şef secţie Anesteziologie, oferind subalternilor săi posibilitatea de a cunoaşte un nou nivel al medicinei – cel împletit, în primul rînd, cu omenia.

Dl Burdilă a fost un om luminos, modest, de o rară inteligenţă, o personalitate integră şi un medic înzestrat cu har.

În această zi întunecată, sîntem cu gîndul şi sufletul alături de familia îndurerată, dar şi de toţi cei care au avut privilegiul să-l cunoască. Regretăm enorm plecarea sa dintre noi, care este o grea pierdere pentru întreaga comunitate medicală, dar sperăm că va găsi liniştea veşnică printre îngeri, de unde îi va veghea pe toţi cei dragi.

Dumnezeu să-l primească în Lumina Lui şi să-l odihnească în pace!

 

La 11 noiembrie 2015, începînd cu ora 10.00, în Capela blocului morfopatologic al SCR, vor avea loc funeraliile prin ceremonia de luare de rămas bun şi Mitingul de doliu. Regretatul BURDILĂ NICOLAE va fi înmormîntat la Cimitirul Central.