Acordarea asistenței umanitare din partea Guvernului Poloniei

26.06.20

22100 litri de dezinfectant, 30 000 de măști de protecție, 4 800 ecrane de protecție, au fost donate astăzi de către Guvernul Poloniei, Republicii Moldova, pentru consolidarea sistemului medical în lupta cu infecția COVID-19. Ceremonia de acordare a asistenței umanitare a avut loc la IMSP SCR ”Timofei Moșneaga”. În acest context, directorul interimar al instituției, Andrei Uncuța a mulțumit Executivului din Polonia, delegației Uniunii Europene, dar și Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale din țara noastră pentru suportul acordat personalului medical din prima linie, subliniind faptul că acest gest demonstrează încă o dată solidaritatea, respectul și prietenia între popoare.

Viorica Dumbrăveanu:Pandemia COVID-19 ne-a demonstrat că nu există hotare între țări, ci din contra, există unitate, solidaritate și responsabilitate. Un nou lot de ajutor umanitar din partea Poloniei va ajunge în spitalele din țară, în lupta cu infecția COVID-19, precum: echipamente de protecție și dezinfectanți - esențiale pentru protecția personalului medical. Gratitudine și sincere mulțumiri Guvernului Poloniei și Uniunii Europene. Ne exprimăm recunoștința pentru tot suportul acordat atât în perioada pandemiei, cât și în multe proiecte din domeniul social și al sănătății”.

La rândul său, Șeful Delegației UE, Peter Michalko a menționat că: „Solidaritatea este una din principiile pe care se bazează Uniunea Europeană și cooperarea europeană. Pandemia COVID-19 ne-a surprins pe toți nepregătiți. Suntem aici pentru a oferi suport de a ieși din această criză. Echipa Europei va continua să susțină Republica Moldova în toate domeniile. Mulțumesc medicilor din prima linie pentru dedicație, profesionalism și pentru grija față de sănătatea oamenilor”.

„Acest eveniment este o dovadă a faptului că cooperarea noastră este una adevărată. Împreună putem face lucruri frumoase și ajuta Republica Moldova în lupta cu COVID-19. Guvernul Poloniei a oferit ajutor umanitar celor 6 țări ale Parteneriatului Estic, fiind o componentă a Politicii Europene de Vecinătate. Vom continua șirul acțiunilor frumoase pentru bunăstarea cetățenilor”, a subliniat Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Polone în Republica Moldova, Bartłomiej Zdaniuk.

Bunurile recepționate vor fi distribuite în toate instituțiile medico-sanitare din țară.

Mai multe poze AICI.