Condoleanţe familiei Doneţ în legătură cu trecerea în nefiinţă a dlui Dumitru Doneţ

24.12.14

N E C R O L O G

Cu profundă durere, IMSP Spitalul Clinic Republican anunţă că în ziua de 24 decembrie 2014, la vîrsta de 79 de ani, ne-a părăsit, plecînd către o luminoasă veşnicie,  dl Dumitru DONEŢ.

S-a născut la 7 noiembrie 1935, în satul Broşteni, raionul Rîşcani şi după absolvirea şcolii din satul Lipnic (Ocniţa), devine student la Institutul de Stat de Medicină din Chişinău (1954-1960). După absolvire,  activează timp de 4 ani în calitate de medic-şef al spitalului sătesc Verejeni (Ocniţa). Între 1964-1966 este medic-chirurg al Spitalului raional din s. Tîrnova (Donduşeni), iar între anii 1966-1972 a activat  în calitate de medic-şef adjunct al Spitalului raional din Soroca.

Din anul 1974 a fost medic-şef adjunct al IMSP Spitalul Clinic Republican. În anul 2005 este numit în funcţie de medic-şef adjunct pe profilul Organizare metodică, iar din 2007 este transferat în secţia Monitorizare în funcţie de medic consultant, unde a activat pînă în anul 2011.

Pe întreg parcursul activităţii sale a fost decorat cu medalia ”Pentru distincţie în muncă”, cu ordinul “Insigna de Onoare” (1966), insigna “Eminent al Ocrotirii Sănătăţii” (1966), titlul onorific “Om  Emerit” din Republica Moldova (1995).

A făcut numeroase publicaţii în presa autohtonă, participînd activ în munca Asociaţiei Medicilor Chirurgi din Republica Moldova.

Dl Dumitru Doneţ a fost un om de o deosebită modestie şi inteligenţă, prezentîndu-se ca un model de cultură medicală, îmbinînd profesionalismul desăvîrşit cu omenia şi manifestînd grijă şi compasiune pentru toţi cei suferinzi.

Regretăm enorm plecarea sa dintre noi, care este o grea pierdere şi pentru întreaga comunitate medicală. În această zi întunecată, sîntem cu gîndul şi sufletul alături de familia îndurerată, dar şi de toţi cei care au avut privilegiul să-l cunoască şi să-l aprecieze ca pe un medic extraordinar şi om luminos.  

Să-l ţină Domnul Bun în raiul Lui şi să-l odihnească în pace!