Condoleanţe familiei Kalamaghin în legătură cu trecerea în nefiinţă a dlui Serghei Kalamaghin

12.01.15

NECROLOG

Cu profundă durere, IMSP Spitalul Clinic Republican anunţă că în ziua de 11 ianuarie 2015, ne-a părăsit, plecînd către o luminoasă veşnicie, dl SERGHEI KALAMAGHIN, medic anestezist-reanimatolog, categorie superioară.

A absolvit Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie “Nicolae Testemiţanu”, Facultatea Curativă, în anul 1977. Timp de un an a urmat internatura la Spitalul Clinic Orăţenesc nr.3, or. Chişinău. Între anii 1978-1991, activează în Spitalul Clinic Republican ca medic anesteziolog-reanimatolog. În anul 1991 este numit în funcţia de Şef secţie Anesteziologie şi Reanimare Cardiovasculară, funcţie pe care o deţine pînă în 2005. Mai tîrziu, timp de trei ani, activează ca medic anesteziolog-reanimatolog în cadrul Centrului de Chirurgie a Inimii, SCR. În prezent, se număra printre colaboratorii Spitalului Internaţional Medpark, unde activa în calitate de medic anestezist-reanimatolog, categoria superioară.

Regretatul Serghei Kalamaghin a fost o personalitate marcantă în domeniu, demonstrînd o perfecţionare continuă prin numeroasele stagii în ţară şi peste hotare, cum ar fi, în 1995 - Heart Institute, Minneapolis, Minnesota, S.U.A; 2006, 2007, 2008, 2009, 2010 - Cursuri Europene de Educaţie în Anestezie şi Terapie Intensivă, European Society of Anesthesiology, Moldova, etc.

De menţionat că a fost unul dintre pilonii fundamentali, care au stat la baza formării serviciului de Anesteziologie în SCR, om de o rară modestie şi inteligenţă, îmbinînd profesionalismul desăvîrşit cu cele mai valoroase calităţi morale.

Regretăm enorm plecarea sa dintre noi, care este o grea pierdere şi pentru întreaga comunitate medicală. În această zi întunecată, sîntem cu gîndul şi sufletul alături de familia îndurerată, dar şi de toţi cei care au avut privilegiul să-l cunoască şi să-l aprecieze ca pe un medic extraordinar şi om luminos.  

Să-l ţină Domnul Bun în raiul Lui şi să-l odihnească în pace!