Despre secția Medicina Nucleară

11.01.22

O secție performantă din IMSP SCR ”Timofei Moșneaga” este Medicina Nucleară. Aceasta este dotată cu un aparat hybrid de ultimă generație, care constă din trei module: gamma camera cu două detectoare, Computer tomografie (CT) și instalația PET. Secția prestează astfel de servicii precum scintigrafia. Aceasta reprezintă o metodă de imagistică specifică medicinei nucleare, care permite diagnosticarea unei game complexe de afecțiuni specifice sistemului osos sau organelor, din punct de vedere structural sau funcțional. Astfel, aici se efectuează scintigrafia renală, a glandei tiroide, paratiroide. Aplicabilitatea examinării în medina nucleară se folosește practic în toate domeniile, cel mai mult totuși în endocrinologie, nefrologie, urologie, cardiologie și la pacienții oncologici.

În același timp, în cadrul secției Medicină Nucleară a IMSP SCR ”Timofei Moșneaga” se efectuează una dintre cele mai avansate metode de diagnostic imagistic PET CT sau cu alte cuvinte Tomografia cu emisie de pozitroni (PET), combinată cu computer tomografia ( CT ). Combinația PET CT este o investigație de calitate superioară care ne permite determinarea cu precizie a localizării patologiei și dimensiunea acesteia. În timpul investigației, pacientul nu simte nici un disconfort.

Este de menționat faptul că spitalul clinic republican este unica instituție medico-sanitară-publică unde se aplică procedura dată. În baza poliței de asigurare medicală aceasta se efectuează gratuit! Astfel, orice persoană, atât din capitală, cât și din alte regiuni ale țării se poate adresa pentru investigație, având indicarea medicului specialist.

Vă dorim sănătate!

Fotografii - AICI