Dispozitive medicale de ultimă generaţie în Secţia Oftalmologie

17.06.16

Astăzi, 17 iunie, Secţia Oftalmologie din cadrul IMSP Spitalul Clinic Republican a fost dotată cu două dispozitive medicale de ultima generaţie şi anume: tomograf prin coerenţă optică şi laser de pol posterior. Acestea au fost oferite de organizaţia norvegiană „Hjelp Moldova” cu sprijinul Guvernului Norvegiei.

La eveniment a fost prezentă doamna Liliana Iaşan, viceministrul Sănătăţii. Ea a mulţumit autorităţilor din Norvegia pentru donaţie şi a precizat că utilizând aparate performante numărul bolnavilor din ţara noastră se va micşora.

Domnul Anatol Ciubotaru, directorul IMSP Spitalul Clinic Republican deasemenea le-a mulţumit reprezentanţilor organizaţiei norvegiene şi a menţionat că aceste dispozitive medicale sunt binevenite pentru instituţie, deoarece majoritatea pacienţilor spitalului sunt cei cu afecţiuni oftalmologice.

La rândul său, domnul profesor Eugen Bendelic, şeful catedrei oftalmologie USMF „Nicolae Testimiţeanu” a precizat că tomograful va fi utilizat pentru diagnosticarea patologiilor retinei şi a nervului optic, iar laser-ul – pentru tratamentul miopiilor forte şi a patologiilor retinei şi anume: complicaţiile în cazul diabetului zaharat.

Preşedintele „Hjelp Moldova”, Hans Bjorn Bakketeig a declarat că doreşte să ajute ţara noastră în continuare şi speră că în viitor vor mai fi realizate astfel de proiecte.