Donație - concentratoare de oxigen

06.11.20

IMSP SCR ”Timofei Moșneaga” a beneficiat de o donație sub formă de două concentratoare de oxigen din partea companiei farmaceutice ”Novo Nordisk”. Acestea vor fi repartizate în secțiile Departamentului Terapie, unde se tratează bolnavii post COVID – 19. 

” În această perioadă complicată, orice donație este binevenită. Cu atât mai mult, că pacienții, care urmează tratamentul post-COVID necesită suportul medical și cel tehnic de asigurare cu oxigen. Suntem foarte recunoscători pentru această donație, care ne va ajuta enorm la recuperarea bolnavilor gravi, ce au trecut prin această boală - noul tip de Coronavirus”,  a subliniat șefa Departamentului terapie, Natalia Gaibu.

” Este evident faptul că instituțiile medicale din Republica Moldova au nevoie de aparataj și în special de aparataj pentru susținerea respirației pacienților cu COVID – 19. De aceea am decis să donăm pentru Spitalul Clinic Republican aceste două concentratoare de oxigen pentru a ușura vindecarea bolnavilor. Încurajăm și alte companii farmaceutice, medicale, pe toți, cine poate să ajute în perioada complicată spitalele din țară cu ceea ce este necesar pentru suportul persoanelor infectate cu acest virus ” a precizat Cornel Agachi, directorul companiei farmaceutice.

În această ordine de idei, mulțumim compania pentru suportul acordat în recuperarea pacienților și Vă dorim multă sănătate!