Donație de echipament de respirație non-invazivă

16.03.21

IMSP SCR ”Timofei Moșneaga” a beneficiat de o donație sub formă de un echipament de respirație non-invazivă, ce se utilizează la insuficiență respiratorie și oxigenarea plămânilor pentru a preveni agravarea stării pacienților și evitarea intubării oro-traheale, dar și pentru recuperarea pacienților infectați cu COVID – 19. Donația a fost făcută de către Mobiasbanca – OTP Group prin implicarea financiară în proiectul Respirație ușoară, împreună cu Fundația Medicală „Valeriu Ghereg”.

Dispozitivul  High Flow Oxygen Therapy este ușor de manevrat în regim CPAP / BiPAP și este portabil, ceea ce permite deplasarea acestuiai și utilizarea pentru un număr cât mai mare de pacienți. În vederea exploatării corecte a echipamentului, personalul medical al instituției a fost instruit, iar în cel mai scurt timp pacienții vor beneficia de asistență medicală de înaltă calitate. 

Mobiasbanca- OTP Group  și Fundația Medicală „Valeriu Ghereg” nu sunt la prima donație a echipamentelor medicale pentru IMSP SCR ”Timofei Moșneaga”. În acest context, le mulțumim pentru gestul nobil, pentru sprijinul instituției în lupta cu noul tip de Coronavirus și pentru aportul adus în tratarea pacienților. Vă mulțumim și Vă dorim sănătate!

Sursa fotografiilor: Mobiasbanca