Felicitări de Ziua Internațională a Asistentelor Medicale

12.05.19

          Ziua internațională a asistenților medicali este marcată anual la 12 mai. Celebrarea Zilei Internaţionale a Nurselor începe din anul 1965, însă abia în 1974 este aleasă oficial data de 12 mai, ziua de naştere a celei mai cunoscute asistente medicale, Florence Nightingale, prima care a reformat domeniul de activitate al asistentelor medicale şi a pus bazele nursingului modern.

          În IMSP Spitalul Clinic Republican ”Timofei Moșneaga”, activează peste 600 de asistente medicale, iar unele din ele sunt ”fidele spitalului” deja de 40 de ani. Pe parcursul acestui timp, fiecare a demonstrat onestitate, sârguință și fidelitate lucrului său. Ele și-au împărtășit experiența și înțelepciunea cu tănăra generație, care la rândul său le urmează calea și exemplul.

          Administraţia IMSP Spitalul Clinic Republican vine cu sincere felicitări pentru toate asistentele medicale din instituţie, dar şi din ţară, dorindu-le multă sănătate, realizări şi împliniri profesionale, împăcare spirituală şi recunoştinţă umană nesfîrşită.