Medicii IMSP SCR au participat la ”Rubicon 2021”

23.02.21

Au vrut să-și depășeasă propriile forțe și le-a reușit. Este vorba despre Andrei Rudico (medic endoscopist) și Iurie Noroc ( medic rezident Secția ORL) din IMSP Spitalul Clinic Republican ”Timofei Moșneaga”, care au participat la ultramaratonul ”Rubicon 2021”, ce s-a desfășurat în acest weekend. Astfel, alături de restul participanților, timp de trei zile, medicii au alergat în condiții meteo dificile, trecând prin mai multe raioane ale țării. Doctorii spun că totodată, prin acest gest, îndeamnă societatea să ducă un mod de viață sănătos. 

Rubicon-ul este cel mai ”sever” eveniment sportiv organizat în Republica Moldova. Majoritatea participanților au fost persoane bine pregătite pentru eveniment. Dar, am rezistat alături de profesioniști. A fost dificil: temperaturi de minus grade afară, febră musculară, crampe, nopți practic nedormite… Am trecut testul psihologic și fizic, care te face mai rezistent, mai încrezut în sine” a povestit medicul Andrei Rudico.

Scopul meu a fost să-mi depășesc limitele. Pe traseu am întâlnit oameni, care ne susțineau, dar și care nu credeau în forțele noastre. Prima zi am fost fericit. M-a sensibilizat enorm băiatul, care a alergat alături de noi circa 12 km. A fost frumos. Ulterior a fost dificil. Am luptat cu mine însumi. Mă bucur că am reușit și că…am evitat traumele, spre deosebire de ediția trecută. Nimeni nu alerga pentru premiu. Fiecare și-a pus țelul să depășească 100 de km.” își amintește Iurie Noroc.

Cele mai frumoase emoții, le-au trăit atunci, când au ajuns în localitatea de baștină, spun medicii.

Am ajuns la Fălești la ora 1, noaptea. Ne-au întâlnit și susținut locuitorii. Este ceva de nedescris” a relatat medicul rezident, Iurie Noroc.

Când am ajuns în satul Costuleni, raionul Ungheni, ne-a întâmpinat primarul cu un colac și sare, preotul, localnicii” a menționat doctorul Andrei Rudico.

La finalul traseului, medicii au ajuns cu steagul IMSP Spitalul Clinic Republican ”Timofei Moșneaga”, menționând încă o dată, că îndeamnă societatea să practice sportul, să ducă un mod sănătos de viață și să aibă grijă de sine și de cei apropiați.

În ciuda oboselii, a doua zi colegii nostrii au ieșit la serviciu, plini de forță și dorință de a ajuta pacienții. În acest context, le aducem sincere felicitări și le dorim să atingă noi culmi ale succesului.