Medicii ORL au participat la workshop la World Hearing Center, Polonia

29.08.22

Echipa medicilor ORL din cadrul IMSP SCR ”Timofei Moșneaga” conduși de profesorul, șeful catedrei de otorinolaringologie a USMF ”N. Testemițanu”, Sergiu Vetricean au participat la un workshop, desfășurat la World Hearing Center (Centrul Mondial al auzului), care se află în Polonia. Centrul activează de mai bine de 20 de ani, iar aici se efectuează toate intervențiile chirurgicale ale patologiei urechii.

Profesorul Sergiu Vetricean a declarat că timp de două zile, medicii au participat la instruiri teoretice și au avut posibilitatea de a însuși noi metode de tratament a surdității profunde prin aparate auditive implantabile. Totodată, doctorii au avut posibilitatea de a aplica în practică metodele date. Este vorba despre tehnicile contemporane BoneBridge și Vibrandsoundbrigde, ce presupun localizarea implantului cohlear în urechea medie.

Este de menționat faptul, că în scurt timp, aceste procedee vor fi utilizate și la IMSP SCR”Timofei Moșneaga”. Subliniem că specialiștii SCR participă periodic la instruiri și workshop-uri naționale și internaționale pentru a aplica cele mai moderne metode de tratament în cadrul instituției.