Mulţumim din suflet!

02.03.17

Multstimate dn Director al SCR,
Anatol Ciubotaru!

Sunt un medic internist, cu un stagiu de lucru de 44 de ani, care dintotdeauna am trăit cu încrederea şi speranţa că viaţa-i frmoasă şi dreaptă. Dar, când în martie 2016, din senin am fost diagnosticată cu tumoare pe creier, m-am pomenit într-o spaimă absolută şi deznădejde totală.

După cum ştiţi, în Chişinău sutn mulţi neurochirurgi de forţă. La recomandările colegilor şi rudelor am discutat situaţia mea cu dânşii, dar sufletul meu nu era pe deplin împăcat. Copiii mă forţau să mă operez în instituţii de peste hotare. Însă, destinul aşa a dispus ca să mă adresez şi Domnului conferenţiar Eduard Eftodiev. De la prima privire şi primul cuvânt am constatat că parcă mi se întăreşte pământul  sub picioare, mi se restabileşte încrederea în viaţă.

Domnia lui, mi-a declarat că va face tot ce îi stă în puterile lui pentru a-mi salva viaţa şi readuce la activitatea cotidiană. Acest Om, de o inteligenţă, modestie, blândeţe şi profesionalism mai rar întâlnite, cu multă răbdare şi atenţie, mi.a înlăturat toate îndoielile şi frica ucigaşă din mine.

Astfel, la 05.04.2016 am fost internată în secţia de neurochirurgie a Spitalului Dumneavoastră şi la 07.04.2016, conferenţiarul universitar Eduard Eftodiev asistat de medicul neurochirurg Alexandr Şumleanschi mi-au efectuat extirparea  tumorii. După cum o confirmă rezultatele ulterioarelor examinări speciale, cât şi reluarea-mi activităţii profesionale, intervenţia a fost cu mult succes.

Sânt absolut convinsă, că rezultatul operaţiei, care în plan tehnic probavil putea fi efectuată şi în alte clinici, se datorează într-o mare măsură şi atmosferei, atitudinii, grijii, răbdării, compasiunii şi pur şi simplu omeniei pe care Domnii chirurgi Eduard Eftodiev, Alexandr Şumleanschi şi tot personalul medical mediu şi inferior antrenat de dumnealor în îngrijirea şi tratamentul meu, le-au manifestat şi exercitat.

Cu cea mai mare responsabilitate, vreau să remarc, că am observat această atitudine şi grijă, p eperioada cât m-am aflat în secţia de neurochirurgie, către toţi pacienţii din secţie.

Domnule Director, aveţi specialişti puternici, inimoşi, profesionalişti de talie înaltă, mândrişi fără nici o rezervă dedicaţi şi devotaţi profesiei alese, pentru care după cum am fost martoră şi am observat în timpul aflării mele în secţiiile de neurochirurgie şi reanimare chirurgicală, valorile general umane şi jurământul lui Hipocrate sunt lucruri sfinte.

Desigur, succesul lor a fost posibil graţie echipei de specialişti anesteziologi-reanimatologi subordonaţi şi ghidaţi de ilustrul profesor Victor Cojocaru, oameni cu suflet mare, fanatici ai profesiei lor.

Aici mă refer la doamna doctor Iana Cotorcea, care cu tot buchetul de patologii adiacente pe care le am, a reuşit să mă pregătească exempalr pentru anestezia din timpul operaţiei, la şefa secţiei de Reanimare chirurgicală, doamna Corina Gutium, care cu hipertensiunea mea severă, în mod miraculos şi magic mi-a asigurat o anestezie perfectă în timpul operaţiei şi la doamna doctor Olga Becevaia, care în cele mai tensionate clipe din perioada postoperatorie în secţia de reanimare chirurgicală mi-a fost alături împreună cu harnicele şi cumintele sale asistente.

Domnule director, Anatol Ciubotaru, prin intermediul dvstră aduc cele mai sincere mulţumiri şi recunoştinţă tuturor specialiştilor şi personalului medical care m-au operat, tratat şi îngrijit în perioada postoperatorie, salvându-mi viaţa.

Cât voi trăi, le voi purta stima şi respectul în suflet, rugându-mă, ca Dumnezeu să-i aibă în paza lui.

Dumneavoastră, Domnule director, Vă doresc multă sănătate ţi realizări măreţe în managementul activităţii gloriosului colectiv al Spitalului Clinic Republican.