În memoria lui Ion Cucu

11.06.19

Vestea cumplită a dispariţiei premature şi nedrepte a celui care ne-a fost coleg, prieten, medic cu MÂINI de AUR – Ion Cucu ne-a răvășit sufletele. Durerea și neuitarea le-am adunat într-un pios omagiu pe care îl aducem familiei, colegilor, tuturor celor care l-au cunoscut.

Născut în or. Hâncești, unde iși petrece copilăria, urmează studiile medii la prestigiosul Liceu "Ion Creangă" din Chișinău, apoi continuă studiile în perioada 1991-1997 la USMF "Nicolae Testemițanu", facultatea Medicină Generală. Anii de rezidențiat 1997-2000 îi petrece în cadrul SCR, Catedra Chirurgie. Este repartizat ca tânăr specialist la Spitalul Clinic Militar Central Chișinău. Din 2002 este angajat în funcție de medic chirurg, secția chirurgie gastrică, SCR. După reorganizarea serviciului de gastrochirurgie se regăsește în secția Chirurgie Hepato-Bilio-Pancreatică, unde a activat până în prezent.

Pe scena vieții și-a jucat rolul cât a putut de bine, acela de fiu, frate, tată, soț, prieten și orice alt rol încredințat. A realizat lucruri minunate și cu multă demnitate pentru comunitatea medicală pe palma asta de pamânt.

Pentru talentul si inteligența sa era atât de iubit! Avea rezultate remarcabile în Chirurgia ficatului și a căilor biliare extrahepatice, dar și orice alte patologii complicate le rezolva cu mare succes. Avea forță, dorință, multă răbdare și sensibilitate, s-a dedicat cu multă dăruire profesiei nobile, uneori în derimentul sănătății personale. Păcat că frumosul său drum s-a întrerupt brusc provocând multă durere celor mai scumpi sufletului său.

Chipul lui bland, o voce de Înger, o voce care vindeca, ne însoțește și acum ca o Icoană, pașii nostrii căutându-L mereu, mereu...

L-am cunoscut, l-am apreciat, l-am admirat! S-a stins un OM dintre oameni, s-a stins un OM PENTRU OAMENI... Acum, dragul și scumpul nostru coleg și prieten IONEL, când poţi mângâia doar visele celor dragi – fiicele scumpe, soția, Mama și Tatăl împovărați de vremuri, rudele îndurerate, noi prietenii vom încerca să le aducem un strop de alinare şi o oază de speranţă, pentru ca, acolo, sus SĂ TE ODIHNEȘTI ÎN PACE.

Sincere condoleanțe tuturor care au cunoscut acest ÎNGER. Lacrimi, flori, regrete... Suntem foarte triști.

Colectivul Spitalului Clinic Republican "Timofei Moșneaga"


Sicriul cu Doctorul Ion Cucu va fi așezat în Sala pentru Funeralii a Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga” (Secția morfopatologie), în ziua de vineri, 14 iunie, începând cu ora 10.00.

Sâmbătă, 15 iunie, cortegiul funerar va porni spre Cimitirul „Doina” din Chișinău, unde va fi oficiată o slujbă de înmormântare.

Adresăm sincerele noastre condoleanțe familiei.

Dumnezeu să vă ofere mângâiere în aceste momente grele.