”Pentru o lume mai echitabilă și mai sănătoasă”

08.04.21

”Pentru o lume mai echitabilă și mai sănătoasă” – este sloganul din acest an al Zilei Mondiale a Sănătății, marcată anual în data de 7 aprilie. În acest context, menționăm că specialiștii din IMSP SCR ”Timofei Moșneaga” acordă servicii medicale de înaltă performanță pacienților din întreaga republică.

Reiterăm, în pofida faptului că în spital există secții de Terapie Intensivă COVID – 19 și Secții ale Departamentului COVID – 19, activitățile celorlalte secții chirurgicale și terapeutice nu au fost stopate. Tratamentul pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2 se desfășoară în secții izolate de celelalte. Astfel, pacienții non-COVID internați la IMSP SCR ”Timofei Moșneaga” sunt în siguranță absolută și protejați de noul tip de Coronavirus. Subliniem faptul că la moment, și pe timp de pandemie, specialiștii instituției efectuează operații atât programate, cât și cele de urgență, respectând toate normele sanitar-epidemiologice. Spitalul este dotat cu aparataj medical de ultimă generație, ceea ce asigură calitatea actului medical. 

Totodată, și activitatea Secției Consultativ-Policlinică nu a fost perturbată. Aceasta activează de luni până vineri, între orele – 08.00 – 15.30. Secția dată este amplasată vizavi de blocul principal al IMSP SCR ”Timofei Moșneaga”, în clădirea Dispensarului cardiologic, la etajele 5 și 6.

Astfel, pentru a fi programți la policlinica instituției este necesar să vă adresați la medicul de familie sau la doctorul din teritoriu. La depistarea unor probleme, care necesită consultația medicilor specialiști de nivel terțiar, persoana responsabilă de înregistrarea consultațiilor la nivel de teritoriu, face legătura cu registratura Secției Consultativ Policlinică a SCR la nr. de telefon – 022 72 83 11 sau 022 40 36 11. 

De menționat, că în Secției Consultativ Policlinică a spitalului acordă servicii și consultații medicale următorii specialiști: nefrolog, gastrolog, foneatru, medic ORL, surdolog, oftalmolog, reumatolog, cardio chirurg pentru copii, cardio chirurg pentru maturi, endocrinolog, alergologi, androlog, oftalmolog – glaucomatolog, urolog, gastrochirurg, proctolog, chirurgul vascular, chirurgul general, neurochirurgul. Totodată aici se află și Centrul Republican de boli profesionale, cabinetul de programe transplant și cabinetele unde se oferă servicii de înaltă performanță în oftalmologie, ecocardiografie si endoscopie. Menționăm că doctorii acordă asistență medicală atât pacienților din municipiu, cât și celor din teritoriu, atât celor asigurați, cât și celor contra plată. 

În această ordine de idei și în contextul Zilei Mondiale a Sănătății, dorim pacienților însănătoșire și recuperare grabnică, societății – multă sănătate, iar noi, la rândul nostru, vom depune în continuare efort pentru a trata bolnavii și vom face tot posibilul pentru a-i reîntoarce în familii, alături de cei dragi.