Reprezentanți ai Ambasadei Germaniei vizitează IMSP Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”

09.10.19

În data de 8 octombrie 2019, IMSP Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” a fost vizitată de către dl Dr. Alexander Wex, medic regional pentru Țările Europei de Est și Asiei Centrale și de către dna Jula Conrad, secretar al Ambasadei Republicii Federale Fermania în Republica Moldova, care au purtat discuții cu dl Anatol Ciubotaru, director al instituției, despre modul în care activează spitalul și evoluția acestuia în ultimii ani. 

IMSP Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” este cel mai mare spital din Republica Moldova, iar în utlimii ani aici au fost implementate schimbări esențiale. Printre acestea se enumeră creșterea salariilor, asigurarea pacienților cu medicamente, renovarea blocului alimentar și modernizarea instituției prin procurarea noilor tehnologii. O altă realizare ține de colaborarea cu medicii din străinătate, inclusiv, colegi din Germania. În acest mod, medicii din IMSP Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” au ocazia să participe la stagieri în Germania, studiind tehnologiile inovatoare și aplicând aceste cuoștințe, ulterior, în Republica Moldova. 

Delegația a avut ocazia să viziteze secții ale spitalului, pentru a se familiariza în detalii cu sistemul medical din instituție, în vederea apelării la serviciile medicale după necesitățile Ambasadei Republicii Federale Germania.