Reprezentanții JICA în vizita la SCR

27.05.22

Reprezentanții Agenției Japoneze pentru Cooperare Internațională (JICA) în frunte cu președintele organizației, Akihiko TANAKA-JICA, de comun cu ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Japoniei în Republica Moldova, domnul Yoshihiro KATAYAMA, Satoshi Sugimoto - directorul oficiului JICA din Ucraina responsabil de activitățile din Moldova au întreprins o vizită oficială de lucru la IMSP SCR ”Timofei Moșneaga”.

Scopul fiind evaluarea situației actuale și impactul proiectului Jica pentru sistemul medical din Republica Moldova, implimentat anterior, cu intenția de a prelungi și a dezvolta un proiect suplimentar de suport al IMSP din țară.

Astfel, împreună cu directorul spitalului, Andrei Uncuța și șefii de Departamente, reprezentanții Agenției Japoneze au vizitat mai multe secții ale IMSP SCR ”Timofei Moșneaga”. A fost remarcată calitatea utilajului donat anterior, utilizarea cotidiană a acestuia, ce a mărit siguranța și calitatea actului medical prestart. Au fost stabilite prioritățile pentru următorul proiect de suport tehnologic cu dispozitive medicale necesare activității, inclusiv pentru tratamentul refugiaților din Ucraina. Următoarea vizită a oficialilor din Japonia este programată pentru luna iunie a anului curent, pentru definitivarea listelor de utilaje și a specificațiilor lor.

În această ordine de idei, mulțumim Guvernului Japoniei și Jica pentru sprijin și colaborare.