Tânăra generaţie de doctori renaşte IMSP SCR prin activităţile sale

06.01.17

Tânăra generaţie de doctori renaşte IMSP SCR prin activităţile sale. Asta au demonstrat-o nu doar prin faptul că sunt doctori profesionişti, ci au arătat că sunt şi gospodari.

Întrucât de astăzi iarna şi-a intrat în drepturi, iar în întreaga ţară s-a anunţat cod portocaliu de ninsori, aceştia au decis să dezăpezească drumurile din preajma spitalului, pentru ca oamenii să aibă acces liber în instituţie. Astfel, în frunte cu directorul SCR, Anatol Ciubotaru, aproximativ 20 de medici-rezidenţi „s-au echipat” cu lopeţi şi mături şi au purces la treabă. Nici timpul geros de afară nu le-a fost o piedică.

  

„Ne-au anunţat dimineaţa că va fi nevoie de ajutorul nostru. Sigur că am fost de acord. Aici suntem ca acasă, este gospodăria noastră. Trebuie să păstrăm curăţenia”  a spus medicul-rezident Ivan Vladanov din Secţia de Urologie.

Întâi de toate ei au curăţit drumul din scuarul central al SCR. După care, au deszăpezit intrarea în Secţia de Internare a spitalului, pentru ca ambulanţele şi pacienţii să poată ajunge la medici fără obstacole. Totodată, „gospodarii” de la SCR au înlesnit trecerea şi către Blocul Chirurgical, menţionând că pentru ei pe primul loc este siguranţa pacienţilor.

  

Medicii rezidenţi au combinat utilul cu plăcutul. După ce şi-au făcut cinstit munca, aceştia au servit plăcinte calde, pregătite de bucătăresele din SCR şi s-au încălzit cu un pahar de izvar. Atât ei, cât şi directorul spitalului au rămas satisfăcuţi de lucrul pe care l-au făcut.

„Iată ce înseamnă a reînvia Spitalul Clinic Republican. Pe timpuri aşa activităţi se făceau foarte des. Trebuie să unim tinerii, să îi îndemnăm să facă lucruri frumoase şi să fie ca o familie, căci majoritatea timpului din viaţă îl petrecem la serviciu” a precizat directorul instituţiei, Anatol Ciubotaru.

Şi tinerii doctori spun că au rămas mulţumiţi, cu atât mai mult că au conlucrat cu colegii săi din alte secţii şi au precizat că vor participa şi la alte activităţi de acest gen.

„A fost un lucru extraordinar în echipă. Deşi e ger şi foarte frig, am făcut ceva util pentru noi şi pentru cei care vin în SCR. Ne-am împrietenit acum şi mai mult şi pe lângă faptul că am lucrat, ne-am şi veselit, iar plăcintele şi izvarul sunt de nota 10!” a spus Mihai Balanici, medic – rezident din Secţia Chirurgia Generală.

În fiecare zi salvăm vieţi, operăm bolnavi, iar acţiunea de astăzi a dat culoare rutinei zilnice. Deşi a curăţa drumul de zăpadă pare un lucru simplu şi banal, pot să zic că datorită acestuia am simţit gustul copilăriei” a menţionat rezidentul Secţiei de Urologie – Ion Cojocaru.

Rezidenţii au subliniat că vor dezvolta în continuare spiritul de echipă între colegii de breaslă. Împreună cu directorul, ei au curăţit drumurile din preajma spitalului timp de aproximativ patru ore.